Mobilni izbornik Tražilica

AERO

 

Cilj informatizacije školskog sustava u sklopu projekta e-Škole nije samo informatizacija obrazovnog sadržaja kako bi se nastava prenijela s bilježnice na ekran. Njezin je stvarni cilj učiniti školu mjestom ugodnim za boravak gdje se svaki čimbenik koji utječe na nastavni proces može analizirati, a time i poboljšati. AERO je sustav senzora i pametnog upravljanja koji omogućuje praćenje kvalitete zraka u učionicama koji interaktivnim mjernim uređajem u kombinaciji s mobilnom aplikacijom obaviještava korisnike o kakvoći zraka u prostoriji.

Digitalno zrela škola ne podrazumijeva samo informatizaciju nastavnog sadržaja. Informatizacija školstva je samo alat kojim se nastoji poboljšati kvaliteta obrazovanja uopće. AERO je razvijen u sklopu e-Škole projekta, a cilj mu je podizanje kvalitete uvjeta u kojima učenici i nastavnici rade.

Sustav za upravljanje pametnim senzorima (UPS) se sastoji od cloud i web aplikacije za pametno praćenje osnovnih indikatora kvalitete zraka u školama. Ona uključuje osnovne funkcionalnosti za prihvat i prikaz podataka sa senzora temperature, vlage i CO2. Tako korisnici mogu kontinuirano pratiti stanje kvalitete zraka u prostoriji čime se održava kvaliteta nastavnog procesa.

Omogućujući nastavnicima uvid u kvalitetu zraka u prostoriji, AERO podiže kvalitetu nastavnog procesa u njegovoj srži – nastavnici i učenici u svakom trenu mogu razabrati je li protok zraka u prostoriji smanjen, čime se razina koncentracije može zadržati na optimalnoj razini.
Pristup aplikaciji se omogućuje korisnicima koji će pratiti uređaje putem aplikacije, a za prijavu je potrebno posjedovati račun iz AAI sustava.

Poveznica na uslugu

https://ups.e-skole.hr/#part3

Poveznica na upute

https://ups.e-skole.hr/#part4

Prijava i pristup

Za korištenje usluge potrebna je prijava u sustav

Korisnici

Korisnici koji posjeduju AAI račun i kojima se omogući pristup

Pomoć i podrška 

CARNET-ova Podrška obrazovnom sustavu (radnim danom od 8:00 do 20:00):

 Izgled usluge