Mobilni izbornik Tražilica

CARNet održao webinar za ravnatelje o strateškom planiranju za razvoj digitalne zrelosti škola

Objavljeno: 08. 09. 2017.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u sklopu nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ održala je, u četvrtak 7. rujna 2017. godine još jedan u nizu edukativnih webinara na temu podrške ravnateljima u razvoju digitalne zrelosti škola kroz strateško planiranje.

Svrha pilot projekta e-Škole je postaviti temelje razvoja digitalne zrelosti škola u čemu ključnu ulogu kroz planiranje i upravljanje promjenama koje će dovesti do rasta digitalne zrelosti imaju upravo ravnatelji. Tijekom pilot projekta razvijeni su i objavljeni predlošci dokumenata i priručnici za njihovo korištenje kao pomoć ravnateljima u upravljanju promjenama usmjerenim k razvoju digitalne zrelosti njihovih škola.

U sklopu webinara sedamdeset sudionika imalo se priliku detaljnije upoznati sa svrhom, sadržajem i načinom implementacije dokumenata  “Strateški plan primjene informacijsko komunikacijskih tehnologija u školama” te “Sigurna i odgovorna upotreba informacijsko komunikacijskih tehnologija u školi”, kao i njihovim pripadajućim obrascima. Spomenute dokumente predstavili su dr. sc. Igor Balaban i dr. sc. Katarina Tomičić-Pupek, docenti s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Snimku webinara pogledajte ovdje.