Mobilni izbornik Tražilica

CARNET sigma

U sklopu pilot-projekta e-Škole razvijen je Sustav za informatizaciju poslovanja ustanove – CARNET sigma. Školama koje ga koriste sustav omogućuje transparentno i učinkovito upravljanje računovodstvenim i pravno-zakonskim poslovima, uz tehničku implementaciju u postojeće sustave. Migriranjem postojećih podataka na CARNET sigma školama se omogućuje razvoj i prilagodba računovodstvenog sustava, a nadogradnje u skladu sa zakonskim izmjenama osiguravaju školi laku prilagodbu novim zakonima.

Kako bi digitalizacija i informatizacija školstva bila potpuna, bilo je potrebno sagledati poslovanje škole kao ustanove u cijelosti. Osim korištenja IKT-a u samom nastavnom procesu, uvođenjem tehnologije u poslovanje ustanove zaokružila bi se digitalizacija škole kao cjeline. CARNET sigma je osmišljen i razvijen u sklopu projekta s ciljem  uspostavljanja centraliziranog, jedinstvenog i standardiziranog sustava za informatizaciju poslovanja i praćenja poslovnih procesa u školama. Sustav je zamišljen kao centralna aplikacija kroz koju se obavlja administrativno-pravno poslovanje škole. Osim standardizacije poslovanja škola u cijeloj Hrvatskoj, korištenje sustava omogućuje uvid nadležnim institucijama i osnivačima škola u zbirne podatke o poslovanju škola čime će se osigurati transparentnija i povoljnija javna nabava te praćenje kadrovske politike.

Također, integracijom sustava s ostalim servisima (e-Matica, HUSO) i unapređenjem računovodstvenog poslovanja škole osigurat će se učinkovito i transparentno upravljanje školom, a nadogradnje u skladu sa zakonskim regulativama olakšat će posao školskim zaposlenicima zaduženima za vođenje administrativno-pravnih poslova škole. Sigurnost sustava osigurana je CARNET-ovim autorizacijskim OTP sustavom, a tehnička podrška u korištenju dostupna je svakim radnim danom od 8 do 20 sati.

Prijava i pristup

Za korištenje usluge potrebna je prijava u sustav

Korisnici

Administrativno osoblje u školi, ravnatelji, osnivači.

Pomoć i podrška

CARNET-ova Podrška obrazovnom sustavu (radnim danom od 8:00 do 20:00):