Mobilni izbornik Tražilica

CARNetov 6. webinar o primjerima dobre prakse: #kurtrocks at OneNote and GeoGebra

Objavljeno: 31. 10. 2017.

Tijekom šestog webinara dobre prakse kojeg je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet organizirala za nastavnike praktičare uključene u provedbu pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“, Kurt Söser, nastavnik matematike i tjelesnog odgoja na poslovnoj školi HAK Steyr (Austrija) pokazao je sudionicima kako koristi IKT u svom svakodnevnom radu u školi.

Söser predano prati najnovije trendove u IKT-u i pokušava ih ugraditi u svoj rad pa je tijekom webinara, kojeg je pratilo više od 280 sudionika, demonstrirao kako u nastavu integrira tablet računalo (s digitalnom olovkom) te kako se u obrađivanju pojedinih lekcija redovito služi programima kao što su OneNote i GeoGebra.

Već je u osnovnoj školi znao da želi biti nastavnik te smatra kako matematika uopće nije teška ukoliko se kvalitetno objasni. Ovaj austrijski nastavnik sebe smatra “vizionarom” koji kroz svakodnevni rad pridonosi razvoju škole budućnosti, a sudjelujući na brojnim edukacijama i konferencijama, sudionicima prenosi svoju viziju, prvenstveno kroz ukazivanje brojnih koristi od IKT-a u obrazovanju. Prije dvije godine (2015.) postao je Microsoft Innovative Expert Fellow te je jedan od nastavnika koji sudjeluju u radu Microsoftovog savjetodavnog odbora za obrazovanje.

Snimka webinara dostupna je ovdje.