Mobilni izbornik Tražilica

Edutorij

Edutorij je repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja koji omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja, nastalih prvenstveno od strane nastavnika i učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola, ali i od stručnjaka s ostalih obrazovnih ustanova. Osim tih sadržaja, Edutorij sadrži i obrazovne materijale nastale na drugim CARNET-ovim sustavima i platformama kao i one nastale u okviru djelatnosti izdavačkih kuća.

Zamišljen kao centralni repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja, Edutorij korisnicima omogućuje objavu, pristup, pohranu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja. Cilj aplikacije je modernizacija i informatizacija komunikacije akademske zajednice u svrhu poboljšanja nastavnih procesa u hrvatskim osnovnim i srednjim školama.

Na Edutorij se mogu pohranjivati priručnici, udžbenici, knjige, lektire, radne bilježnice, online tečajevi, scenariji učenja i pripreme za nastavni sat, predavanja i skripte, završni i seminarski radovi, obrazovni moduli, zbornici radova, časopisi te svi ostali sadržaji povezani s obrazovanjem i nastavnim programima. Pritom valja napomenuti kako je unos materijala u Edutorij omogućen svim korisnicima sustava.

Osim nastavnika, Edutorij mogu koristiti i učenici, djelatnici visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta, te ostale osobe koje posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr. Temeljne značajke sustava su objavljivanje i dijeljenje vlastitih obrazovnih sadržaja, korisničko ocjenjivanje tuđih sadržaja, izrađivanje nastavničkih priprema i komunikacija s drugim korisnicima putem poruka.

Korisnici mogu personalizirati svoj rad u sustavu kreiranjem vlastitih kolekcija. Takve kolekcije obrazovnih sadržaja drugi korisnici mogu uključiti u svoje i time kreirati mrežu materijala za svaku situaciju. Ocjenjivanjem tuđih kolekcija zajednica sama postavlja i održava razinu kvalitete obrazovnih sadržaja, a na taj način najbolje kolekcije mogu doći do šire zajednice korisnika.

Poveznica na uslugu

https://edutorij.e-skole.hr/share/page/home-page

Poveznica na upute

https://edutorij.e-skole.hr/share/page/static?pageId=upute-za-koristenje

Prijava i pristup

Određene funkcionalnosti su dostupne bez prijave u sustav, za punu funkcionalnost usluge potrebna je prijava u sustav

Korisnici

Nastavnici osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, učenici, djelatnici visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta te ostali koji posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr. Pravo korištenja Edutorija imaju i građani koji nisu nužno članovi akademske zajednice no oni se prethodno moraju registrirati putem online obrasca za registraciju.

Pomoć i podrška 

CARNET-ova Podrška obrazovnom sustavu (radnim danom od 8:00 do 20:00):

Izgled usluge