Mobilni izbornik Tražilica

EMA

 

EMA (Education management application) sustav je razvijen u okviru e-Škole pilot-projekta koji služi za organizaciju, provedbu i praćenje edukacija u sklopu i izvan projekta. EMA je namijenjena svim korisnicima koji imaju želju ili potrebu pohađati edukacije koje predavači postave u aplikaciju. Osim rezervacije termina, predavači mogu jednostavno i brzo doći do popisa polaznika, a polaznici prisustvovanjem na edukacijama dobivaju potvrde o prisutnosti kao stalan trag uloženog vremena i truda.

Uporabom informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT-a) u obrazovanju nastoji se osuvremeniti način na koji se prenosi znanje u današnjem školstvu. U nastavnom procesu pilot-projekt e-Škole prepoznaje nastavnike kao nositelje informatizacije hrvatskog školstva, a kako bi se doprinijelo njihovom osobnom i profesionalnom razvoju, osmišljena je aplikacija za organizaciju, provedbu i praćenje edukacija EMA.

EMA (Educational Managemant Application) sustav je razvijen i osmišljen u sklopu projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ čiji je cilj organizacija edukacija za veći broj korisnika. Pomoću EMA-e, predavači i organizatori edukacija mogu uz nekoliko klikova doprijeti do velikog broj zainteresiranih polaznika koji polaženjem različitih edukacija mogu obogatiti i proširiti svoje profesionalno i osobno znanje.

Predavači edukacija na jednostavan način odabiru termin, lokaciju i način izvođenja edukacije (online ili uživo), a korisnici čitajući pripadajući opis edukacija odabiru one koje žele pohađati i na njih se prijavljuju. Prisustvovanjem na edukacijama korisnici stječu potvrde o prisustvovanju, a kao dokaz o stečenom znanju predavači mogu korisnicima dodijeliti i značke koje se potom mogu izvesti u Mozilla Backpack – sve popularniji sustav skladištenja potvrda o online edukacijama.

U samo nekoliko mjeseci rada preko EMA-e je organizirano i održano preko tisuću edukacija s preko 40 000 pojedinačnih prijava, bilo u sklopu projekta e-Škole, bilo izvan projekta za potrebe raznih institucija, fakulteta i drugih organizacija.
Prijaviti se u sustav mogu sve osobe s AAI identitetom čime je sustav osiguran od neovlaštenog pristupa i zlouporabe tuđih računa, dok se korisnicima koji nemaju AAI identitet računi izdaju putem CARNET-ovog javnog poslužitelja. Tehničku podršku osigurava CARNET-ov tim Podrške obrazovnom sustavu svakog radnog dana od 8 do 20 sati.

Poveznica na uslugu

https://ema.e-skole.hr/

Poveznica na upute

https://ema.e-skole.hr/upute

Prijava i pristup

Određene funkcionalnosti su dostupne bez prijave u sustav, za punu funkcionalnost usluge potrebna je prijava u sustav

Korisnici

Bilo tko s AAI identitetom, korisnici kojima je izdan račun putem CARNET-ovog javnog poslužitelja

Pomoć i podrška 

CARNET-ova Podrška obrazovnom sustavu (radnim danom od 8:00 do 20:00):

Izgled usluge