Mobilni izbornik Tražilica

Održan 3. studentski dan Suvremene tehnologije u obrazovanju – STO 2016

Objavljeno: 26. 04. 2016.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet u suradnji s partnerima Učiteljskim fakultetom i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, održala je treći po redu studentski dan Suvremene tehnologije u obrazovanju – STO 2016. Događanje je trajalo dva dana, 21. i 22. travnja 2016. godine i to kroz dva posebna programa. Program prvog dana je bio namijenjen nastavnicima koji su voditelji školskih projektnih timova u projektu „e-škole: Uspostava sustava digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ koji sufinancira Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, dok je program drugog dana bio posebno pripremljen za studente učiteljskih fakulteta i fakulteta s nastavničkim smjerovima.

Prvi dan otvoren je svečanom ceremonijom na kojoj je uvodno predavanje održao rektor Sveučilišta u Rijeci, prof.dr.sc. Pero Lučin, a drugi dan studente je, u uvodnom predavanju inspirirala prof. Josipa Blagus predavanjem „IKT Kao motivacija u nastavi“.

Osim zanimljivih predavanja i radionica na temu poučavanja i učenja u 21. stoljeću te primjene IKT-a u nastavi, sudionici oba dana su imali priliku vidjeti i konkretne primjere iz nastavničke prakse te komunicirati s inovativnim nastavnicima koji u svojoj svakodnevnoj praksi primjenjuju tehnologiju kao podršku nastavnim aktivnostima s učenicima.

U sklopu događanja, organizirano je nagradno natjecanje za studente za koje su prijave otvorene do 15. svibnja pa pozivamo sve studente da se na ovoj poveznici informiraju pravilima te kako sudjelovati i osvojiti vrijednu nagradu – PlayStation 4 igraću konzolu.

Događanju su pratili i CARNetovi partneri Microsoft i Lukvel koji su također predstavili svoje obrazovne tehnologije.

Kroz dva dana na Studentskom danu je sudjelovalo više od 300 polaznika.

Sve dodatne informacije o događanju potražite na web stranicama događanja na adresi www.sto.carnet.hr, ili na Facebook stranici događanja.