Mobilni izbornik Tražilica

Održan prvi TeachMeet u sklopu pilot projekta e-Škole

Objavljeno: 25. 05. 2017.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet održala je danas prvi TeachMeet, susret nastavnika koji aktivno sudjeluju u okviru zajednice praktičara koja je organizirana u sklopu provedbe nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“.

Nastavnici iz osnovnih i srednjih škola iz Križevaca, Osijeka, Splita, Slavonskog Broda, Varaždina, Vukovara, Pule i Zagreba su kroz kratke prezentacije svojim kolegama predstavili vlastita iskustva u primjeni tehnologije u nastavi te razmijenili ideje o mogućnostima kako tehnologija može dodatno poboljšati nastavu. Kako koristiti Skype u nastavi i koje sve mogućnosti pruža, kako PhET aplikacije mogu olakšati učenicima razumijevanje gradiva iz fizike poput titranja valova ili energije te na koji način aplikacije poput Kahoota i Quizleta mogu olakšati učenje njemačkog jezika, samo su neke od prezentacija koje su danas predstavljene u sklopu CARNetovog TeachMeet-a.

TeachMeet je dinamičan i sve popularniji oblik stručnog usavršavanja koji se organizira u raznim dijelovima svijeta, a u kojem sudionici u kratkim, vremenski ograničenim prezentacijama dijele svoja iskustva ili predstavljaju neku ideju.

Snimka prvog TeachMeeta održanog u okviru pilot projekta e-Škole dostupna je na CARNetovom portalu Meduza.