Mobilni izbornik Tražilica

Održan skup Suvremene tehnologije u obrazovanju – STO 2017

Objavljeno: 11. 05. 2017.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet u suradnji s partnerima Prirodoslovno-matematičkim fakultetom Sveučilišta u Splitu i Odsjekom za učiteljski studij Filozofskog fakulteta u Splitu, a u okviru Festivala znanosti u Splitu, održala je četvrti po redu skup Suvremene tehnologije u obrazovanju – STO 2017.

Događanje je trajalo dva dana, 27. i 28. travnja 2017. godine, a odvijalo se kroz niz predavanja, radionica, demonstracija te predstavljanja primjera dobre prakse. Tematsku okosnicu događanja činila je kreativna nastava koja je bila predstavljena kroz živahnu raspravu, niz praktičnih i poticajnih radionica te kroz demonstracije odličnih i inspirativnih primjera primjene tehnologije u nastavi.

Poseban naglasak u programu dan je radionicama i predavanjima namijenjenima nastavnicima prirodoslovnih predmeta i matematike  koji sudjeluju u projektu „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ koji sufinancira Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Prvi dan otvoren je svečanom ceremonijom na kojoj je uvodno predavanje održao dr.sc. Branko Bognar s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na temu “Kako pomoći nastavnicima u ostvarivanju kreativne nastave?”.

Osim zanimljivih predavanja i radionica na temu poučavanja i učenja u 21. stoljeću te primjene IKT-a u nastavi, sudionici oba dana su imali priliku vidjeti i konkretne primjere iz nastavničke prakse te komunicirati s inovativnim nastavnicima koji u svojoj svakodnevnoj praksi primjenjuju tehnologiju kao podršku nastavnim aktivnostima s učenicima.

Kroz dva dana na skupu je sudjelovalo više od 360 polaznika, što predstavlja 20 posto veći interes sudionika nego prethodne godine.

Sve dodatne informacije o događanju potražite na web stranicama događanja na adresi http://www.sto.carnet.hr/ili na Facebook stranici događanja.