Mobilni izbornik Tražilica

U sklopu konferencije CECIIS održan Dan e-Škola

Objavljeno: 28. 09. 2017.

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu započela je 28. po redu znanstvena konferencija pod nazivom Central European Conference on Information and Intelligent Systems (CECIIS) koja se održava od 27. do 29. rujna 2017. godine.

Prvog dana konferencije održan je Dan e-Škola koji već drugu godinu zaredom okuplja brojne nastavnike te ravnatelje osnovnih i srednjih škola koje sudjeluju u projektu „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“.

Na ovom cjelodnevnom događanju sudionici su imali priliku saznati sve o sadržaju i ciljevima projekta e-Škole kao i aktivnostima koje su u tijeku. U uvodnom obraćanju dekan FOI-ja prof.dr.sc. Neven Vrček, u ulozi domaćina konferencije, izrazio je dobrodošlicu svima nazočnima te dodao kako je potrebno koristiti moderne tehnologije s modernim sustavima poučavanja i graditi školu budućnosti što je zajednički zadatak svih u ovoj državi. Danu e-Škola nazočila je i ministrica znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Blaženka Divjak koja je istaknula kako je digitalna transformacija škola jedan od osnovnih preduvjeta za razvoj škola za život, a ne ocjenu.

Djelatnici CARNeta i Fakulteta organizacije i informatike prezentirali su neke od brojnih aktivnosti koje se razvijaju u sklopu projekta e-Škole – Okvir digitalne zrelosti i rezultate vrednovanja škola, Edutorij i CMS, Sustav informatizacije poslovanja ustanova (SIPU), Digitalne obrazovne sadržaje (DOS), Scenarije poučavanja i Kurikulum. Govorilo se i o edukacijama koje se provode u projektu e-Škole, a nakon toga su uslijedile i dvije zanimljive radionice na kojima su se sudionici imali priliku upoznati s izradom strateških dokumenata i konceptom i primjenom scenarija poučavanja u nastavi.