Mobilni izbornik Tražilica

U Vukovaru održan 2. studijski posjet u sklopu projekta „e-Škole“

Objavljeno: 24. 11. 2017.

Šezdeset sedam nastavnika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, okupljenih u zajednicu praktičara koja je organizirana u sklopu pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“, a kojeg provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet posjetili su danas Vukovar.

Studijski posjet Vukovaru, točnije tamošnjim e-Školama, Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića te Gimnaziji Vukovar, bio je još jedna prilika za razmjenu iskustava, prezentaciju primjera dobre prakse te poticaj za još aktivniju suradnju unutar zajednice praktičara, koja u sklopu projekta „e-Škole“ broji preko 2.800 članova.

Studijski posjet započeo je u OŠ Dragutina Tadijanovića, čiji su učenici u lipnju ove godine u CARNetu održali zanimljivu prezentaciju nastave iz biologije tijekom koje su koristili cijeli niz digitalnih alata, demonstrirajući korištenje IKT tehnologije u nastavi. Današnji posjet uključivao je, uz obilazak škole, nekoliko predavanja nastavnika te sudjelovanje na oglednom nastavnom satu uz primjenu tehnologije. U Gimnaziji Vukovar domaćini su sudionicima predstavili mogućnosti korištenja IKT-a u STEM predmetima, a predstavljen je i primjer dobre prakse – korelacija matematike i geografije. I ovdje je održan ogledni sat, a studijski posjet završio je okruglim stolom.

Nakon riječke Osnovne škole Vežica, ovo je drugi studijski posjet u sklopu pilot projekta „e-Škole“ a uz susrete uživo, zajednica praktičara svakodnevno razmjenjuje iskustva i virtualno u okviru poslovne društvene mreže Yammer preko koje se razmjeni gotovo 900 poruka mjesečno s ciljem unaprjeđivanja nastave i poticanja učestale uporabe tehnologije u učenju i poučavanju.