Mobilni izbornik Tražilica

Učenici Gimnazije Bernardina Frankopana posjetili CARNet

Objavljeno: 29. 11. 2017.

U pratnji ravnateljice Sanje Dubić i nastavnice hrvatskog i engleskog jezika Marijane Smolčec, učenici četvrtog razreda Gimnazije Bernardina Frankopana iz Ogulina, jedne od prvih 20 škola uključenih u pilot projekt e-Škole posjetili su u utorak, 28. studenoga 2017. godine sjedište CARNeta.

Prilikom posjeta kratku prezentaciju održala je maturantica Dora te okupljenima približila kako se pilot projekt e-Škole provodi u njihovoj školi, na koji način učenici i nastavnici koriste informacijsko-komunikacijsku tehnologiju u nastavi te prednosti takvog načina učenja i poučavanja. U zanimljivoj prezentaciji predstavila je kako različiti web alati i aplikacije poput Kahoota, Geogebre i QR codes nastavu čine zanimljivijom, a uz pomoć kvizova koje učenici rješavaju na tabletima i interaktivnim pločama, dobivenim u sklopu pilot projekta e-Škole, učenje gradiva postaje lakše i zabavnije.  Učenica je prikazala kako kreiraju stripove na nastavi engleskog jezika, a sudjeluju i u projektu pod nazivom Time project kojem je cilj online suradnja i razmjena mišljenja i znanja između samih učenika tijekom 24 sata. Uz navedeno, nastavnice Marijana Smolčec i Helena Štrucelj provele su istraživanje koje je pokazalo kako čak 96 % učenika Gimnazije Bernardina Frankopana pozitivno ocijenjuje učenje i poučavanje uz pomoć tehnologije.

Tijekom posjeta CARNetu učenici su sudjelovali i na zabavnoj i kreativnoj radionici na kojoj su imali priliku koristiti  3D olovke. Riječ je o olovkama unutar kojih se topi punjenje izrađeno od reciklažne plastike i prelazi u tekuće stanje, a u dodiru sa zrakom očvrsne i tako omogućuje crtanje i pisanje „po zraku“. Tijekom radionice učenici su pokazali maštu i kreativnost izrađujući brojne oblike i figure u tri dimenzije.

Kako je bilo pogledajte u našoj galeriji.