Mobilni izbornik Tražilica

Učenici iz Vukovara posjetili CARNet

Objavljeno: 12. 06. 2017.

U petak, 9. lipnja 2017. godine učenici osmog razreda vukovarske Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u pratnji ravnateljice i nastavnica posjetili su sjedište CARNeta te tom prilikom prezentirali kako koriste informacijsko-komunikacijsku tehnologiju dobivenu u sklopu projekta e-Škole u nastavi.

Predstavili su razvojni plakat u digitalnom obliku u kojemu su integrirali sadržaj kemije, matematike i informatike u nastavno gradivo biologije osmog razreda. Prilikom izrade razvojnog plakata na temu  anatomije i fiziologije čovjeka učenici su koristili različite alate, aplikacije i znanja iz kemije i matematike poput rješavanja različitih problemskih zadataka i izračunavanja kalorijske vrijednosti namirnica. Zanimljivom prezentacijom demonstrirali su kako uz pomoć IKT-a učenici aktivno uče i razvijaju svoje digitalne kompetencije korištenjem različitih alata i aplikacija.

Tijekom posjeta CARNetu učenici su aktivno sudjelovali i u predavanju o sigurnosti na internetu koju su održali zaposlenici CARNetovog Odjela za Nacionalni CERT tijekom kojega su imali priliku naučiti kako se zaštititi od nepoćudnih sadržaja i ugroza na koje mogu naići na internetu. Govorilo se i o društvenim mrežama, kako sačuvati osobne podatke od gubitka ili krađe i kako ne postati žrtvom socijalnog inženjeringa te kako odgovorno i pametno koristiti internet.

Kako je bilo pogledajte u našoj galeriji.