Mobilni izbornik Tražilica

Veliki odaziv na radionice o scenarijima poučavanja

Objavljeno: 30. 10. 2017.

Prošlog tjedna, u organizaciji CARNeta održane su dvije radionice o scenarijima poučavanja na kojima su sudjelovali nastavnici različitih predmeta osnovnih i srednjih škola te ravnatelji škola.

Prva radionica održana je u srijedu, 25. listopada 2017. godine, u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom dok je druga radionica održana dan kasnije u Zagrebu u prostorijama CARNeta.

Svi polaznici pokazali su visoku motivaciju i spremnost na usvajanje novih znanja i vještina, a na radionicama su se imali priliku upoznati s konceptom i strukturom e-Škole scenarija poučavanja kroz suvremene pedagoške pristupe. Međusobnom suradnjom u grupama kroz kolaborativne digitalne alate otkrili su nove izvore i ideje za pripremu nastavnih aktivnosti uz IKT te izradili nove aktivnosti scenarija poučavanja prema postojećem konceptu i strukturi. Na kraju pojedine radionice provedene su fokus grupe s polaznicima s ciljem prikupljanja mišljenja i stavova korisnika scenarija poučavanja. Prikupljene su brojne vrijedne povratne informacije koje će uvelike koristiti u daljnjem razvoju scenarija poučavanja i doprinijeti njihovom poboljšanju i  unaprjeđenju kvalitete.

Sljedeća radionica na istu temu održat će se 1. prosinca 2017. godine od 10 do 15 sati u prostorijama CARNeta, Josipa Marohnića 5, Zagreb. Mjesta na ovoj radionici su popunjena i nije moguća naknadna prijava pa je zbog velikog interesa u planu održavanje novih radionica u sljedećoj godini i u drugim županijama u Hrvatskoj.